Letošní rok se v pivovaru na Rohozci rozhodli, že je na čase přijít opět s nějakou novinkou. Rohozeckému sortimentu chybí kvasnicové pivo, a tak byla volba jasná. Rohozecký Kvasničák 11 má jemnou chmelovou vůni a plnou kvasnicovou chuť.
Mysleli jste si, že nefiltrované a kvasnicové pivo je jedno a to samé? To vás vyvedeme z omylu. Kvasnicové pivo je takové, které je vyrobené dodatečným přidáním podílu rozkvašené mladiny do hotového piva. Do již hotového piva se tedy na závěr dodávají další kvasnice. Vše vytvoří specifickou pivní chuť. Zároveň dodané kvasnice umocňují obsah proteinů a vitamínů skupiny B. Kvasnicové pivo je doslova životabudič. Nezní to skvěle?
Na Rohozec se také při výrobě Kvasničáku drželi tradičních postupů, které se pro výrobu kvasnicového piva používaly již za první republiky. Můžete se tak těšit na opravdu lahodný zážitek. Obsah pivovarských kvasnic způsobuje sedlinku a pivo tak může být mírně zakalené. Rozhodně to ale není na škodu, právě na opak!
Nejlépe si náš Kvasničák vychutnáte při teplotě 6-8°, v doprovodu vepřové pečeně, kachny, steaků nebo klobásek. Vedle nešlápnete ani se sýry jako niva nebo hermelín. Nebo si ho zkrátka dejte jen tak na chuť.
Kam si pro novinku zajet? Prodej je plánován od 1. března 2023, a to ve 30 l a 15l sudech. Místa kde tuto specialitu můžete ochutnat postupně rozšiřujeme. Nyní je ale k dostání v: Penzion Vyskeř, Barnebar, Kiosek Starý Časy a samozřejmě přímo v Pivovaru Rohozec nebo v Pivovarské Prodejně.
Více informací o Kvasničáku: ZDE